Боядисване

Боядисването спада към довършителните работи по дадена сграда. То е естественият и красив завършек на помещенията вътре, както и на самия изглед на сградата отвън.

Латексовото боядисване се прилага основно при вътрешните ремонти. Преди да пристъпим към боядисване, трябва да подготвим повърхностите, които ще бъдат боядисвани. Те трябва да са здрави, сухи, чисти и гладки. Затова вече трябва да сме направили гипсова шпакловка (при необходимост), фина шпакловка и шлайфане на стените и таваните, за да постигнем идеална гладкост. За добро сцепление повърхностите трябва да бъдат грундирани. Следва нанасянето на латекса.  Най-често се полагат два слоя латексова боя, като вторият слой се полага около 5 часа след нанасянето на първия слой.

Изборът на цвят зависи изцяло от клиента – към белия латекс може да се добавят различни оцветители, за да се постигне желаният от клиента цвят и нюанс. Латексът може да бъде и машинно оцветен по предварително избран цвят от каталога на фирмата производител. Това оцветяване е по-скъпо за клиента, като цената основно зависи от наситеността на избрания цвят.