Гипсокартон

Гипсокартонът е най-разпространеният материал в вътрешните ремонти. Сухото стройтелство на базата на гипсокартон променя облика на жилището или помещението където се използва.

Основни приложения на гипсокартонът са:
Окачен таван от гипсокартон

Помещенията с окачен таван от гипсокартон имат много предимства:
– Идеално изправяне на неравностите от междуетажните плочи.
– Възможност за монтиране на скрито осветление / лунички/
– Възможност за поставяне на изолация /огромна част от загубите са в горната част на помещението където се издига топлият въздух/
– Лесно и бързо боядисване
– До голяма степен свежда до минимум възможноста за поява на мъхул и плесен тъй като е дишащ материал.

Вътрешна изолация с гипсокартон и вата

Един от най-добрите и ефективни начини да запазите топлината и уюта в жилището си. Чрез този метод на изолация получавате не само енергийна ефективност но и идеално прави стени, непостижими при обикновената шпакловка.
Преградни стени от гипсокартон

Бърз лесен и икономичен начин да аранжирате вътрешното пространство в помещението. Отново не бива да се забравя възможноста да се постави изолация между стените. Преградната стена се изгражда от алуминиеви профили, това позволява различна дебелина на преградната стена според изискванията на клиента.
Декорации и скрито осветление от гипсокартон

Гипсокартонът позволява изграждането на декорации, ниши и нива който да раздвижат вътрешният дизайн на помещението. Ограничението е само вашето въображение.
Предимства и недостатъци на сухото строителство

Гипсокартон – това е материал за сухо строителство, съставен от по един лист специализиран картон от всяка страна и свързващ материал на гипсова основа. В зависимост от приложението му може да бъде: обикновен, водоустойчив и пожароустойчив.
Разбира се за мокри помещения като бани например се налага използването на водоустойчив материал, който съответно е и по-скъп. За носещи съоръжения като вградено казанче в стена се налага използването на поне два листа за да има стената необходимата здравина за носене на конструкцията на тоалетното казанче.
Той е екологично чист строителен материал без никакви токсични или канцерогенни примеси. Не задържа влага и затова се препоръчва за помещения с голяма вероятност за поява на мухъл.